Op de foto de trotse molenaar Wouter temidden van zijn vrijwilligers van de molen. Op Nationale Molendag werden ze verrast door de gemeente Weesp met een grote taart en voor iedereen een prachtig boeket bloemen. Ter ere van het 40 jarig jubileum van de laatste grote molenrestauratie werd er op molendag weer van alles georganiseerd. Er werden heerlijke pannenkoeken gebakken en er was een leuke voorstelling voor de allerkleinsten over de molen. De vrijwilligers kijken terug op een zeer geslaagd feest en bedanken iedereen voor de hulp en inzet van de afgelopen 40 jaar. De speciale Vriendschap krant die eerder die week was verschenen, als bijlage bij het Weesper Nieuws, was het mooitste cadeau dat de molen zich kon wensen. De krant werd verspreid in het Gooi en IJburg en dat was direct te merken. Met veel mooie wensen en advertenties, was de krant voor de molen het teken dat echte vriendschap nog steeds bestaat. Wat zijn we trots op het resultaat. Bedankt iedereen uit de grond van ons hart!

De hele maand juni is het pizzameel in de aanbieding. Bak dus eens een lekkere pizza van het natuurlijke meel van de molen. Zonder toevoegingen en vers van onder de maalstenen vandaan: het kan niet gezonder. 500 gram pizzameel van € 1,45 voor € 1,00

Er is een kleurplaat getekend met molenmuis Jelle erop.

Als je de ingekleurde kleurplaat op Nationale Molendag op zaterdag 13 mei op de molen inlevert, krijg je een gratis pannenkoek.

Je moet wel onder de 12 jaar zijn en hem zelf ingekleurd hebben. We kiezen die dag ook de mooiste kleurplaat uit, dus wie weet wint jouw plaat nog een prijs.

Download de kleurplaat hier.

Op 13 mei geeft theatergroep Deep-Deep vier keer een gratis voorstelling over de molen. Daarna kan er geknutseld worden aan een molentje. Het kan druk worden, dus wie het eerst komt, het eerst maalt. Ieder kind dat een mooi gekleurde kleurplaat inlevert krijgt een gratis pannekoek. De kleurplaat kun je downloaden bij het nieuwsitem hiernaast.

Deze maand is de honing in de aanbieding. Heerlijke honing uit de buurt van Wageningen, die u zeker een keer geproefd moet hebben. Een kleine pot honing kost deze maand € 5,00 in plaats van € 6,95 en een grote pot kost nu € 7,00 in plaats van € 8,95. Op is op!

Aanstaande zaterdag vieren wij Open Monumentendag op onze molen. Het is extra groot feest omdag het 40 jaar geleden is dat de molen na een grote restauratie maalvaardig werd opgeleverd. 

De molen en de molenwinkel zijn van 10 tot 16 uur geopend en zoals gewoonlijk gratis te bezoeken. Er worden weer heerlijke molenpannekoeken gebakken, gemaakt van het eigen meel dat te koop is in de molenwinkel. De hele maand september is de appeltaatrtmix de speciale maandaanbieding.

De kinderen kunnen zich naast de molen uitleven met de 'oud-Hollandse kinderspelen' zoals steltlopen en ringwerpen. Het kan druk worden, dus wie het eerst komt, het eerst maalt. 

Met het Open Monumenten thema van dit jaar; 'Boeren, burgers en buitelui' kon een bescheiden marktje met landproducten zoals honing natuurlijk niet ontbreken naast de molen. In de molen is er een pop-up tentoonstelling ove de geschiedenis van Molenstad Weesp en zijn jeneverstokers, het urbulente leven van onze molen en de jenverindustrie in ons stadje.

De molenaars geven rondleidingen door de molen, zodat met eigen ogen gezien kan worden hoe een ambachtelijke molen eigenlijk werkt. Bij voldoende wind maalt De Vriendschap.

Kortom, het wordt weer een hele gezellige dag!

Korenmolen De Vriendschap staat aan de Utrechtseweg 11a in Weesp. Meer informatie op www.weesperwieken.nl of www.welkominweesp.nl/monumenten 

Contact

Ons adres is:
Molen de Vriendschap
Utrechtseweg 11a
1381 GR Weesp

0294 - 417 024
info@weesperwieken.nl

openingstijden:
zaterdag 10:00 - 16:00 uur