• winkelbanner

Dit volkorenbrood is erg populair. Het smaakt heerlijk en blijft lekker lang vers. Dit komt omdat het deeg naar verhouding veel water bevat. Het deeg is zeer plakkerig en niet makkelijk op de hand te kneden. Een kneedmachine is hier een welkom hulpmiddel. Een goed recept was niet makkelijk te vinden maar dit recept is echt goed. We hebben het brood meerdere keren gebakken en steeds met een prima resultaat.

Het recept is ook uit te printen. Klik daarvoor op de link van  recept voor Dr. Allisonbrood

Hoeveelheid: 16 tot 20 sneetjes brood
Bereidingstijd: 15 minuten kneden/30 minuten eerste rijs/30 minuten tweede rijs/derde rijs 15 minuten
Bakvorm: Met olie ingevet broodbakblik, 30 x10 x 9 cm (te koop in de molenwinkel)
Oven: Voorverwarmen op 200ºC en 30 minuten midden in de oven bakken.

Ingrediënten:

  • 800 gram volkoren tarwemeel van De Vriendschap
  • 40 gram verse gist of 14 gram gedroogde gist
  • 12 gram zout20 gram suiker
  • 500 gram warm water
  • 160 gram heet water

 

Bezoek de molen

De molen en de molenwinkel zijn iedere zaterdag van
10.00 - 16.00 uur geopend en gratis te bezoeken.

De molen is ook op afspraak te bezoeken.

Adres: Utrechtseweg 11A in Weesp 

Contact

Ons adres is:
Molen de Vriendschap
Utrechtseweg 11a
1381 GR Weesp

0294 - 417 024
info@weesperwieken.nl

openingstijden:
zaterdag 10:00 - 16:00 uur