• winkelbanner

 Een goed en makkelijk basisrecept voor de beginnende broodbakker. Door meer bloem dan volkorenmeel aan het brood toe te voegen wordt het een luchtig en makkelijk verteerbaar brood. Dit recept is ook de perfecte basis om verder uit te bouwen. Maak er een granenbrood van door er wat lijnzaad, sesamzaad aan toe te voegen. Of misschien wel wat maanzaad erbovenop?

Mocht u dit rececept willen uitprinten, download dan het volgende recept van de Molenbol

Hoeveelheid: 10 tot 15 sneetjes brood
Bereidingstijd: 15 minuten kneden/60 minuten eerste rijs/60 minuten tweede rijs
Bakvorm: Op een ingevette bakplaat
Oven: Voorverwarmen op 230ºC en 40 minuten midden in de oven bakken.

Ingrediënten:

  • 400 gram tarwebloem Witte Wieken van De Vriendschap
  • 100 gram volkoren tarwemeel van De Vriendschap
  • 25 gram verse gist of 8 gram gedroogde gist
  • 8 gram zout
  • 10 gram suiker
  • 300 gram handwarm water

 

 

 

-           

Bereiding:

 

 

Bezoek de molen

De molen en de molenwinkel zijn iedere zaterdag van
10.00 - 16.00 uur geopend en gratis te bezoeken.

De molen is ook op afspraak te bezoeken.

Adres: Utrechtseweg 11A in Weesp 

Contact

Ons adres is:
Molen de Vriendschap
Utrechtseweg 11a
1381 GR Weesp

0294 - 417 024
info@weesperwieken.nl

openingstijden:
zaterdag 10:00 - 16:00 uur