• winkelbanner

Bij het kerstfeest hoort traditiegetrouw een kerststol. En niets is leuker dan zelf een stol te bakken. Het neemt enige tijd in beslag maar niets geeft meer voldoening dan het zelf mengen en kneden. Vlak voor de feestdagen een mooi moment om in alle rust het afgelopen jaar nog eens te overdenken terwijl u bezig bent met uw stol.

Het recept is ook uit te printen. Klik daarvoor op de link van Kerststol

Hoeveelheid: één grote kerststol of twee kleinere stollen
Bereidingstijd: mengen, kneden en rijzen: 2 uur
Bakken: 35 minuten bakken en 5 minuten nagaren in de warme oven
Bakvorm: bakplaat bedekt met bakpapier
Oven: 180°C heteluchtoven of 190°C normale oven

Ingrediënten


Deeg:

  • 500 gram Witte Wieken tarwebloem
  • 2 zakjes droge gist
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 200 gram rozijnen
  • 100 gram krenten
  • 50 gram gepelde gehakte amandelen
  • 100 gram gekonfijte vruchtjes
  • 75 gram boter*
  • 75 gram basterdsuiker*
  • 250 gram lauwe melk*
  • 1 eetlepel citroenrasp*
  • 7 gram zout*
  • 1 eierdooier*
  • 3 eetlepels rum*
  • extra meel om het werkblad en de rozijnen mee te bestrooien*

Spijsvulling:

  • 200 gram amandelspijs
  • 1 eierdooier*
  • ½ eetlepel citroenrasp*

Garnering:

  • 25 gram gesmolten boter*
  • poedersuiker*
  • takje kerstgroen en wat rood lint*    

In de molenwinkel worden kerststol pakketten verkocht en * betekent: zit niet in het pakket, moet men zelf nog toevoegen.

 

 

 




 

Bezoek de molen

De molen en de molenwinkel zijn iedere zaterdag van
10.00 - 16.00 uur geopend en gratis te bezoeken.

De molen is ook op afspraak te bezoeken.

Adres: Utrechtseweg 11A in Weesp 

Contact

Ons adres is:
Molen de Vriendschap
Utrechtseweg 11a
1381 GR Weesp

0294 - 417 024
info@weesperwieken.nl

openingstijden:
zaterdag 10:00 - 16:00 uur