• Liggende banner algemeen nieuw

Ben je ook zo enthousiast geworden na het zien van Heel Holland Bakt? In de maand is de Zeeuwse tarwebloem in de aanbieding. Door de speciale eigenschappen van deze bloem is het erg geschikt voor het bakken van fijne koekjes, gebak en banket en minder geschikt voor het bakken van brood. De tarwe wordt verbouwd van oudsher op de Zeeuwse kleigronden waardoor het iets meer vet bevat en minder eiwitten dan baktarwe voor het bakken van brood. Daarom wordt deze bloem specifiek gebruikt voor het fijne bakwerk. Dus wilt u extra smakelijke koekjes of sprits bakken dan kunt u het beste onze Zeeuwse bloem gebruiken. Deze maand kost een kilo biologissche Zeeuwse bloem in onze molenwinkel van € 2,50 voor slechts € 1,50.

Als extraatje geven we deze maand 20% korting op al onze soorten biologische rijst zoals de witte en bruine basmati, de risotto en de vliesrijst. Heerlijk en gezond! 

Op vrijdag 30 september heeft bakker Teun van De Broodschool weer een workshop broodbakken gegeven in de molen.

Naast veel mooi en lekker brood kregen de deelnemers veel interessante, praktische en nuttige tips over het kneden van deeg en het bakken mee.

Het was een leerzame en gezellige workshop waarbij Teun veel van zijn kennis heeft gedeeld. In het voorjaar van 2017, als de temperatuur weer gaat stijgen, komt er weer een broodbakworkshop van De Broodschool op de molen. Wie interesse heeft, moet de berichtgeving op de website in de gaten houden of kan informatie vragen per e-mail of in de molenwinkel.

Voorafgaande aan de Open Monumentendag was het de beurt aan de Weesper schoolkinderen om diverse monumenten te bezoeken op de Monumensjesdag. Onze molen werd bezocht door drie groepen schoolkinderen waaronder die van de Kors Breierschool. Het accent van de rondleiding lag natuurlijk op de molen als monument en maar vooral ook op de molen als monument van en voor ons allen.

De kinderen gingen met een andere kijk op de molen en monumenten terug naar school.

(foto: Kors Breierschool - Maikel Snel)

Bezoek de molen

De molen en de molenwinkel zijn iedere zaterdag van
10.00 - 16.00 uur geopend en gratis te bezoeken.

De molen is ook op afspraak te bezoeken.

Adres: Utrechtseweg 11A in Weesp 

Contact

Ons adres is:
Molen de Vriendschap
Utrechtseweg 11a
1381 GR Weesp

0294 - 417 024
info@weesperwieken.nl

openingstijden:
zaterdag 10:00 - 16:00 uur