• Liggende banner algemeen nieuw

Aanstaande zaterdag vieren wij Open Monumentendag op onze molen. Het is extra groot feest omdag het 40 jaar geleden is dat de molen na een grote restauratie maalvaardig werd opgeleverd. 

De molen en de molenwinkel zijn van 10 tot 16 uur geopend en zoals gewoonlijk gratis te bezoeken. Er worden weer heerlijke molenpannekoeken gebakken, gemaakt van het eigen meel dat te koop is in de molenwinkel. De hele maand september is de appeltaatrtmix de speciale maandaanbieding.

De kinderen kunnen zich naast de molen uitleven met de 'oud-Hollandse kinderspelen' zoals steltlopen en ringwerpen. Het kan druk worden, dus wie het eerst komt, het eerst maalt. 

Met het Open Monumenten thema van dit jaar; 'Boeren, burgers en buitelui' kon een bescheiden marktje met landproducten zoals honing natuurlijk niet ontbreken naast de molen. In de molen is er een pop-up tentoonstelling ove de geschiedenis van Molenstad Weesp en zijn jeneverstokers, het urbulente leven van onze molen en de jenverindustrie in ons stadje.

De molenaars geven rondleidingen door de molen, zodat met eigen ogen gezien kan worden hoe een ambachtelijke molen eigenlijk werkt. Bij voldoende wind maalt De Vriendschap.

Kortom, het wordt weer een hele gezellige dag!

Korenmolen De Vriendschap staat aan de Utrechtseweg 11a in Weesp. Meer informatie op www.weesperwieken.nl of www.welkominweesp.nl/monumenten 

Bezoek de molen

De molen en de molenwinkel zijn iedere zaterdag van
10.00 - 16.00 uur geopend en gratis te bezoeken.

De molen is ook op afspraak te bezoeken.

Adres: Utrechtseweg 11A in Weesp 

Contact

Ons adres is:
Molen de Vriendschap
Utrechtseweg 11a
1381 GR Weesp

0294 - 417 024
info@weesperwieken.nl

openingstijden:
zaterdag 10:00 - 16:00 uur